/OI/ autko tańczy?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • edoctavia
    Classic
    • 2009
    • 6

/OI/ autko tańczy?

dobrygrzeswawa, wielkie dzięki wiem, że na twojej fachowości mogę polegać i jak tylko znajdę czas śmignę do mechanika i niech to dokladnie sprawdzi.
  • kajto
    Drive
    • 2007
    • 45

/OI/ autko tańczy?

witam i proszę o radę.

auto jest po przeglądach: 2 m-ce temu aso, 2 tyg. temu przegląd rejestracyjny
    /pełnowymiarowy/, wszędzie wszystko bylo ok. ale od kilku dni mam wrażenie, że na zakrętach jest jakby mniej przyczepne, na prostej leciutko ściąga na prawą stronę / ciśnienie w kołach sprawdzone/, na autostradzie po przekroczeniu dozwolonej prędkości, przy bezwietrznej pogodzie mam wrażenie ,że nieźle wieje przyjżałam się oponom i tu moje pierwsze pytanie: opony z przodu mają 4 m-ce i niewielki prebieg, ale prawa ma bardziej nieregularnie starte/zużyte te wystające od nowości "części ciała" /gumowe wypustki . czy to już jest oznaką nierównego zużycia opony?
    postanowiłam na początek sprawdzić zbieżność, a mając przykre doświadczenia z róznymi panami fachowcami, co próbowali wymieniać w moich poprzednich autach, oprócz wadliwych to jeszcze parę dobrych części / bo baba sie nie zna i racja/, proszę szanownych kolegów o info, co to za cholera i jakie elementy ew. wymienię a czego na pewno nie dodam jeszcze, że kierownica nie drga, nic nie szumi oprócz opon /chyba, że szumią tak głośno,że zagłuszają inne dźwięki
    pozdrawiam, kajto.
    ps. a może polecicie mi jakiś solidny warsztat we wrocławiu lub bliskich okolicach, z góry dzięki.

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

kajto, Podjedź do stacji diagnostycznej,tam gdzie robiłaś przegląd rejestracyjny i podaj objawy usterki.Na początek sprawdzą zbieżność,obejrzą spód auta(podłużnice).
      Lepiej nie bagatelizować takich objawów,może byc niebezpiecznie.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• kajto
        Drive
        • 2007
        • 45

...i od tego chyba właśnie zacznę.
        JanuszSz, dzięki za odzew i pozdrawiam bardzo
        ps. a "z czym się je" te podłużnice?

Komentarz

• JanuszSz
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2835
          • Superb II combi (3T5)

kajto, Jest to ekement konstrukcyjny nadwozia.U Ciebie na pewno są w porządku,chyba,że samochód miał poważnego dzwona.Jeśli powiesz diagnoście o objawach,na pewno wszystko sprawdzi.
          Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• kajto
            Drive
            • 2007
            • 45

no, na szczęście żadnych poważnych dzwonów i mam nadzięję, ze to nic powaznego.

[ Dodano: Sro 29 Paź, 08 14:56 ]
            uff, już jest ok.

zmienili opony, ustawili zbieżność i po problemie.
            pozdrawiam, wszystkich

Komentarz

Pracuję...